вівторок, 26 червня 2007 09:54

У медзакладах Києва лікують простроченими ліками

Прокуратура Києва перевірила 20 приватних медичних закладів у Дарницькому, Шевченківському, Подільському, Печерському та Голосіївському районах і виявила в усіх них порушення.

Найпоширеніші порушення - це надання медичної допомоги без відповідної підготовки персоналу, відсутність ліцензій та сертифікатів на експлуатацію медичного обладнання й антисанітарія, повідомив газеті "15 минут" начальник відділу столичної прокуратури В"ячеслав Мармиш.

За його словами, у деяких установах також було виявлено використання прострочених ліків.

При цьому, за даними прокуратури, усі ці клініки користувалися достатньою популярністю серед киян і не скаржилися на брак пацієнтів.

Ціни на послуги в клініках-порушниках були на рівні середніх по Києву. Вартість звичайної консультації, за даними прокуратури, складає в них у середньому 70-150 грн. Послуги хірурга коштують від 500 до 10 тис. грн., а операція з ліпосакції - близько 60 тис. грн.

За результатами перевірки прокуратура порушила чотири кримінальні справи. А Мінохорони здоров"я має розглянути питання про анулювання ліцензій підприємницької діяльності шести суб"єктів і притягти до адміністративній відповідальності 20 осіб.

Усього в столиці працює більш 500 приватних медичних закладів.


За матеріалами 15 минут


Зараз ви читаєте новину «У медзакладах Києва лікують простроченими ліками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі