четвер, 12 січня 2017 12:52

У Матвія Михалевича череп не дає рости мозку – на термінову операцію потрібні 25 тис. євро

 

Матвію Михалевичу з Києва - рік та 8 місяців. Він потребує термінової операції за кордоном. У хлопчика виявили вроджену ваду росту і формування черепа. За такого дефекту в частині лоба відсутній шов і лоб має кутову звужену форму. Голова має зменшений розмір, унаслідок чого існує загроза стискання мозку. Дитині загрожує розумова відсталість, проблеми із зором, слухом, внутрішньочерепним тиском. Ліквідувати дефект можуть лікарі Німеччини. На операцію потрібні понад 25 тис. євро.

"Ще під час вагітності ультразвукове обстеження показало в плоду вади серця. Лікарі припустили, що це може спричинити ще якісь відхилення. Наступного разу після обстеження нічого в розвитку плоду не знайшли. Але після народження ми побачили, що форма голови Матвійка відрізняється від інших діток. Лікарі казали, що все владнається. Я не заспокоїлася і почала шукати подібну інформацію в інтернеті. Можна сказати, що вже тоді припускала здогадки про діагноз. У три місяці ми проконсультувалися в "Охматдиті". Згодом в інституті нейрохірургії підтвердили діагноз", - розповіла Gazeta.ua мати, Тетяна Михалевич.

У півроку Матвію зробили операцію на серці. Ультразвукове обстеження голови не показувало ущільнення мозку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діана Танасієнко та її матір Ірина сліпнуть - терміново потрібна допомога

"Лікарі нам не пропонували детальнішого обстеження голови Матвійка. Вважали, що УЗД достатньо. Доки ми не знайшли одного лікаря з "Охматдиту", який направив на комп'ютерну томографію. Опісля запевнив, що тут допоможе лише термінова операція, бо в лобній частині немає місця для росту мозку. В Україні не хочемо оперувати, бо є гіркий досвід подібних операцій, коли треба було робити повторно. Ми звернулися в Іспанію і Німеччину. В першій країні нам виставили рахунок близько 40 тисяч євро. Німецька клініка може прооперувати за 25 тисяч євро. Щойно ми заплатимо вказану суму, нас візьмуть на операцію. Ми змушені просити в людей допомоги. Бо таку операцію бажано робити дитині ще до року. В нас була проблема з серцем і її відтермінували. Зараз немає куди відтягувати, синочка треба рятувати. Інакше йому загрожує інвалідність і неповноцінність. Самі ми таких грошей не зможемо заробити. Допоможіть, будь ласка, зібрати необхідну суму, щоб врятувати нашу дитину. Результат операції дозволить Матвійку жити повноцінним життям. А ми в майбутньому частку своїх зароблених грошей направлятимемо на допомогу іншим дітям, які потребуватимуть лікування", - заначила Тетяна Михалевич.

Реквізити для допомоги:

картка Приватбанку – 4149 6258 1464 6293 (батько Михалевич Андрій Миколайович);

контакти матері, Тетяни Михалевич - 096 364 72 94.

Зараз ви читаєте новину «У Матвія Михалевича череп не дає рости мозку – на термінову операцію потрібні 25 тис. євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі