субота, 17 травня 2008 15:45

У Марокко знайшли прикраси, які носили 85 тисяч років тому

Марокканські археологи спільно з колегами з Кембріджа (Велика Британія) виявили у вапняковій печері на сході країни прикраси, які, ймовірно, носили стародавні люди 84-85 тисяч років тому, йдеться в повідомленні міністерства культури Марокко.

Прикраси з 20-ти продірявлених морських раковин були знайдені при розкопках культурного шару цього віку.

Вчені вважають ці прикраси більш давніми, ніж знайдені в цьому ж місці в 2003 році. Про ту знахідку стало відомо завдяки торішній публікації Національної академії наук США.

На думку вчених, знання про те, як прикрашали себе давні люди, допоможе краще розібратися, на якому рівні був їх розвиток і при якому соціальному ладі вони жили, а також більше дізнатися про історію людства і місце його зародження.

Саме у цій країні був виявлений один з якнайдавніших скелетів динозаврів. Проте про людей, що жили в цьому регіоні до того, як 2000 років тому там поселилися бербери, відомо небагато.

Раніше археологи виявили прикраси давніх людей 75-тисячолітньої давнини в одній з печер в Південній Африці, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Марокко знайшли прикраси, які носили 85 тисяч років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі