вівторок, 29 січня 2008 08:23

У Марокко заарештували головного підозрюваного в мадридських терактах

Минулої неділі в Марокко був заарештований головний підозрюваний у справі про підрив потягів у Мадриді 2004 року Абдельілах Хріз. Суд над підозрюваним у організації найбільшого в історії Іспанії теракту пройде в столиці Марокко Рабаті, повідомляє Associated Press.

Відомо, що причетність Хріза до терактів в Мадриді була встановлена ще на початку 2007. Відбитки пальців марокканця були знайдені в квартирі, де, за версією слідства, готувалася вибухівка для терактів, уточнює Tiscali News. Також про те, що Хріз причетний до терактів влада Іспанії заявила після генетичної експертизи. Примітно, що Хріз сам погодився провести тест на ДНК у 2006 році. Після цього марокканець був заарештований у Сирії і переданий владі Марокко. На батьківщині Хріз був засуджений за злочини, не пов"язані з терактом у Мадриді і незабаром вийшов на свободу, уточнює сайт adnkronos.com.

Громадянин Марокко Абдельілах Хріз був заарештований за запитом іспанської влади. Офіційний Мадрид заявив, що арешт Хріза став першим випадком, коли влада Марокко погодилася заарештувати свого співвітчизника за звинуваченням у злочині, здійсненому в іншій країні, уточнює ВВС News. Варто відзначити, що між Марокко та Іспанією відсутня домовленість про екстрадицію злочинців.

Влада Іспанії вважає Абдельілаха Хріза організатором серії вибухів, що забрали в березні 2004 року життя майже двохсот людей. Поранення отримали понад 1200 осіб. Усього в справі про мадридські теракти було засуджено 21 людину, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Марокко заарештували головного підозрюваного в мадридських терактах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі