четвер, 17 квітня 2008 16:51

У Маріїнському парку з"явиться ще один "монстр" будівництва (ФОТО)

 
Кияни, які гуляють в Маріїнському парку, помітили, що біля скандальної 22-поверхової висотки на схилах по вулиці Грушевського, 9-а, яку так і не урізали до 15 поверхів, вирили котлован. Люди дивуються - невже поряд з тим будинком, який вже і так зіпсував історичний пейзаж і втесався в зелену зону, збудують ще одну висотку, чи, може, це підземний паркінг для жителів елітного будинку?

Як розповів автор проекту Сергій Бабушкін, це таки "друга черга будівництва житлового комплексу з діловим і культурним центром і підземною автостоянкою" (так повністю називається будинок, який в народі охрестили "Маріїнським монстром"). Риють котлован під житловий будинок - одну з частин комплексу. "Проект цей я закінчив кілька років тому, тому не пам"ятаю навіть точно, скільки там буде поверхів - 6 чи 8", - говорить Бабушкін. Судячи з проекту, який представлений на фото, там буде 9 поверхів в нижніх секціях і 11 у високій.

Почали будувати скандальний будинок чотири роки тому. Окрім житла, в проекті були заплановані ресторан і фітнес-центр. Чи буде це в будинку, чи ж обмежаться тільки дорогущими квартирами - "найзначнішими" за ціною в Україні, поки не ясно (суми за апартаменти перевищують $7 мільйонів). У компанії, яка будує будинок, підтвердили, що приступили до другої черги і зводять житло, проте подробиці не розголошують.

За проектом, в будинку повинно було бути 15 поверхів по середині і по 9 збоку. Але збудували 22 і 15. Столичні архітектори били на сполох, адже навантаження на схили ще більше зросло, але марно. Реакція з"явилася в травні 2005-го, коли президент Віктор Ющенко заявив, що будинок потрібно знести. Але у результаті вирішили, що проект потрібно переробити і знизити до 15 поверхів. Проте в кінці минулого року з"ясувалося, що будинок ні знижувати, ні тим більше зносити, ніхто не збирається і майже всі квартири, у тому числі і на "суперечливих" поверхах вже продали. І перші мешканці зможуть заїхати туди вже цього літа - в 2008-му році.

Як розповів начальник ГУ охорони культурної спадщини Руслан Кухаренко, комплекс на Грушевського - зразок безсилля влади, коли за нашими законами знести будинок на схилах в парку нереально. Кухаренко говорить, на схилі, де ведеться будівництво, існує небезпека обвалів. Забудовники запевняють, що все укріплюють, повідомляє censor.net.ua

Зараз ви читаєте новину «У Маріїнському парку з"явиться ще один "монстр" будівництва (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі