четвер, 11 березня 2010 17:24

У Маріуполі роблять обладнання для бразильського космодрому

У Маріуполі роблять обладнання для бразильського космодрому

На підприємстві "Азовмаш" в Маріуполі Донецької області почали працювати над обладнанням для бразильського космодрому.

Це буде заправочний комплекс ракетного летовища, система збору відходів ракетного палива та тягачі для транспортування ступенів ракетоносіїв. Контракт підписано з україно-бразильською компанією "Алкантара Циклон Спейс".

"В проекті будуть задіяні практично всі цеха "Азовмашу". Тому що будуть проводитись і зварочні, і термічні, і ковальські роботи. Це звичні для наших працівників роботи, адже саме у нас виготовляли аналогічне обладнання для Байконура. Якщо все успішно пройде, то співробітництво буде продовжуватись", - повідомляють у прес-центрі підприємства.

Перемовини тривають ще з 2003 року. Цього року делегація від кампанії "Алкантара Циклон Спейс" приїжджала на "Азовмаш". Ознайомилась з проектною документацією та підписала контракт.

Заступник генерального директора, директор з вагонобудівництва "Азовмаша" Олександр Науменко повідомив Gazeta.ua, що груз повезуть морем.

"На виготовлення цією продукції нам потрібно 14-18 місяців. Тоді обладнання буде доставлено в Бразилію. Хто його буде транспортувати, ми не знаємо. Відомо тільки, що обрано шлях морем", - зауважив він.

Кажуть, що космодром буде побудовано на екваторі. Вчені стверджують, що саме там енергія обертання Землі здешевлює запуск ракет на третину.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі роблять обладнання для бразильського космодрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі