четвер, 21 серпня 2008 08:31

У Мадриді сталася страшна авіакатастрофа: 150 загиблих (ФОТО)

Ті, хто вижив у результаті катастрофи літака авіакомпанії Spanair в аеропорту Мадрида розповіли, що вибух на борту авіалайнера стався до того, як він ударився об землю, повідомляє CNN.

Одна з пасажирок, що вижили, повідомила кореспонденту телеканалу, що спочатку вона побачила полум"я на одному з двигунів, потім пролунав вибух, а через хвилину літак вдарився об землю. Пасажирка також розповіла, що літак встиг піднятися на висоту 200 метрів. Крім того, за її словами, авіалайнер намагався зробити посадку, а не падав на землю.

Точна хронологія авіакатастрофи в аеропорту Мадрида поки не відома. За однією з версій, літак злетіти не встиг, він виїхав за межі злітно-посадочної смуги і запалав. За іншою - літак все-таки зумів відірватися від землі, проте після цього виникла пожежа в одному з двигунів, він впав і від удару об землю паливо в баках вибухнуло. Також повідомлялося, що у лайнера в день катастрофи була виявлена несправність, через яку рейс був відкладений.

Рятувальники повідомляли, що уламки фюзеляжу розкидані на значній площі. За їх словами, 19 пасажирів літака зуміли вижити завдяки тому, що при ударі об землю їх викинуло з фюзеляжу, що розламався.

Також поки не повідомляються точні дані про число загиблих і їх національність. Авіакомпанія Spanair повідомляє, що на борту авіалайнера знаходилися 172 людини - 162 пасажири, 6 членів екіпажа і четверо співробітників компанії. Вижити при краху літака, за даними Spanair, зуміли 19 чоловік, зокрема, двоє грудних дітей. Серед пасажирів літака, який повинен був виконати рейс з Мадрида на Канарські острови, були багато туристів з ФРН, проте точне число їх поки не відомо.

Літак Mcdonnell Douglas Md-82 розбився при зльоті в міжнародному аеропорту "Барахас" в Мадриді близько 14:30 за місцевим часом. Через катастрофу "Бархас" - один з найбільших транспортних вузлів Європи - протягом декількох годин не приймав і не відправляв рейси.

Зараз ви читаєте новину «У Мадриді сталася страшна авіакатастрофа: 150 загиблих (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі