понеділок, 24 березня 2008 13:33

У Львові знову хочуть перейменувати вулиці

У Львові знову хочуть перейменувати вулиці. Тургенєва – перша в черзі. Російське походження письменника тут ні до чого, – запевняє місцева влада.

Киває у бік пам"ятника Степанові Бандері, що неподалік. Каже - логічніше назвати на честь героїв УПА.

Роксоляна Лемик, депутат міськради Львова: "Тургенєв нічого для Львова не зробив. Не приїжджав сюди, ніяких творів не присвячував. Джордж Вашингтон також для Львова нічого не зробив, але він створив демократію".

Звісно, Джордж Вашингтон та Джон Ленон постаті не менш відомі за Тургенєва. Та вони навряд чи знали про існування Львова, а на їхню честь вулиці є. І їх перейменовувати не планують. Львів"яни до ідеї чиновників ставляться неоднозначно.

Борис, житель Львова: "Я думаю, що це неправильно. Тому що це історія, до якої не можна знову повернутися".

Христина, жителька Львова: "Я вже привикла до назви Тургенєва. Ні, я не погоджуюсь".

Найбільше клопоту від перейменування вулиці матимуть мешканці та підприємці. Тяганина з документами триватиме не один день. Більше того, ті бізнесмени, які мають приміщення на вулиці Тургенєва, зобов"язані власним коштом придбати нові вивіски. Їхня вартість щонайменше 150 гривень.

Чиновники ж на стурбованість людей уваги не звертають, адже історичні постаті для них є важливішими за побутову мороку.

Андрій Сидор, член комісії з перейменування вулиць: "Ці незручності не суттєві, по зрівнянню із тим, що зробили для України ті герої, на честь яких перейменують вулицю".

Вулиця Тургенєва у травні, до дня міста, матиме нову назву. Розгляд питання щодо перейменування Рилєєва та Некрасова перенесли на невизначений термін. Влада каже, що ці люди для України також нічого не зробили, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «У Львові знову хочуть перейменувати вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі