пʼятниця, 06 травня 2011 20:47

У Львові відтворили приїзд "Русского единства" на 9 травня
10

Фото: Фото: Павло Паламарчук

6 травня під стінами Львівського університету ім. І. Франка пройшов перформанс "Досить танцювати під дудку Москви!".

Близько 20 студентів стояли із жовто-блакитними прапорами біля пам'ятника Івану Франку. Попереду них був хлопець із написом на ватмані "Провокації НІ!". Раптом з іншого кінця вийшов гурт людей.

Їх колону спереду супроводжували переодягнуті міліціонери. Хлопці розмахували білими прапорами помальованих червоною фарбою. Вони вигукували різні слова російською мовою.

"Ми приїхали сюди, щоб тут теж зрозуміли усю велич перемоги. Ми її здобули під червоним прапором. Саме це наш прапор під яким ми повинні йти", - кричав у мегафон російською один із учасників акції.

Після цих слів гурт "російськомовних" накинувся на українців. Почалася сутичка в якій "міліціонери" пов'язали україномовних людей. "Росіяни" після бійки втікли.

"Цю акцію ми проводимо самостійно. Самі студенти зібралися і вирішили інсценізувати 9 травня. Ми не хочемо, щоб до нас привозили червоний прапор, ми не хочемо, щоб нам нав'язували своїх героїв та ідеали. Також ми не хочемо, щоб 9 травня була спровокована бійка. Наразі вимагаємо, щоб суд заборонив їх приїзд. Якщо вони нас не провокуватимуть, то все буде мирно. Але їх приїзд сюди точно спровокує бійку, - сказав студен Лещук Любомир.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відтворили приїзд "Русского единства" на 9 травня ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

133

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі