середа, 22 вересня 2010 17:51

У Львові три години вимагали забрати руки від "cеконд-хенду" (ФОТО)

Сьогодні о 15 годині під пам"ятником Шевченку у Львові розпочався страйк на підтримку ношеного одягу в Україні. Люди вимагають дати можливість їм дешево і якісно одягатися.

Як розповіла кореспонденту Gazeta.ua координатор акції у Львові Олена Кобець, наразі вони зібрали людей на мирну демонстрацію.

"Постоїмо, поскандуємо, дамо знати владі, що ми є, і що нас багато. Якщо це нічого не дасть, вдаватимемось до серйозніших кроків, пікетуватимемо адміністрації і мерії. Не можна нас так просто ігнорувати. Ми перед акцією збирали підписи у простих людей, хто за те аби "секонд-хенди" працювали. Тільки у Львові зібрали 20 тисяч підписів, по Україні їх до мільйона налічується. Не можна до цих людей не дослухатися", - відзначила Кобець.

Сьогодні у Львові магазини "секонд-хендів" не працюють, всі працівники вийшли на акцію під пам"ятник Шевченка.

Їх підтримали і постійні покупці ношеного одягу. Всього в центрі міста скандують близько півтисячі людей.

Учасникам роздали синьо-жовті прапорці і плакати з надписами: "Секонд-Хенд доступний всім: і дорослим, і малим", "Народе єднаймось, бо заберуть у нас все: голодне вже існує, голе ще буде". Люди вигукують "Руки геть від секонд-хенду". Всі учасники акції принципово на мітинг одяглися в придбане на "гуманітарці".

Продавець магазину "Планета Секонд-хенд", Віра Варонько, зазначила, що влада обманює, говорячи про процвітання вітчизняної легкої промисловості.

"Ну, що у нас процвіте, хіба комусь у владі там відомо скільки треба затрат аби одяг пошити? Хто його за копійки продаватиме? Та й скільки у нас таких підприємств. Це все дешеві розповіді президента. З"їздив у Китай, домовились там про щось своє, тепер всі до них підлаштовуватись мають. Люди, які заробляють 1,5 тисячі гривень не можуть собі дозволити піти і накупити догорого китайського мотлоху, який прослужить до першого прання. В мене в магазині одягаються і лікарі, і адвокати, і працівники міськ ради, ну добре на простих плюють, але інтереси таких вже не можна знехтувати ", - не розуміє логіки влади продавчиня.

Акція тривала 3 години. Крім скандувань, люди мають намір заспівати спеціально написану львівськими продавцями пісню про "секонд-хенд".

ФОТО: Мар"ян Стрільців, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Львові три години вимагали забрати руки від "cеконд-хенду" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі