понеділок, 24 грудня 2007 12:45

У Львові створюють українську службу 911

Львівська міськрада створює централізовану диспетчерську аварійно?рятувальну службу – 112.

За задумом, служба 112 повинна буде оперативно реагувати на аварійні ситуації побутового, виробничого та стихійного характеру. І за словами секретаря робочої групи Ореста Біловуса, об"єднає та скоординує роботу всіх аварійно?рятувальних служб, які вже працюють у Львові.

Однак, об"єднана служба надзвичайної допомоги може бути створена лише після прийняття Верховною Радою відповідного закону. Та незважаючи на це, міські чиновники вже зайнялися підготовкою.

Найімовірніше, базою для служби 112 стануть підрозділи Міністерства надзвичайних ситуацій. Принаймні начальник головного управління МНС у Львівській області Сергій Дмитровський запевнив, що саме їхнє відомство найбільш підготовлено до цього.

"У нас вже закуплено майже все основне обладнання. Як тільки буде прийнято закон, дуже швидко створимо відповідну службу", – переконаний головний МНСник області.

Поки ж ніхто не відміняв звичних "гарячих" телефонів: 01, 02, 03 та 04. ї

Є ще 18 різноманітних диспетчерських служб. Але всі їхні телефони запам"ятати неможливо. "Зараз так виходить, що людина, яка хоче домогтися виконання робіт, починає дзвонити у всі відомі йому диспетчерські", – розповідає Орест Біловус. До центральної ж диспетчерської міста протягом 11 місяців цього року звернулося 11.760 львів"ян. Найбільше просили допомоги у житловому господарстві, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину «У Львові створюють українську службу 911». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі