пʼятниця, 11 березня 2011 17:51

У Львові спорудили інститут українофобії імені Дмитра Табачника
11

У п'ятницю, 11 березня, на площі перед Львіським університетом пройшла акція, присвячена року перебування на посаді міністра освіти Дмитра Табачника.

Посеред площі під покривалами стояло щось схоже на шафу, навколо якої зібралось більше сотні студентів.

"Підходьте ближче, - закликав хлопець з мегафоном. - Зараз будемо відзначати рочок подвигів міністра Табачника".

З листка зачитав подяку міністру за закриття українських шкіл, утиски української мови та викривлення історичної правди.

"А зараз ми хочемо встановити меморіальну дошку міністру за такі його здобутки, - сказав представник Молодіжного націоналістичного конгресу Андрій Бень. - Хочемо її повісити на закладі, який найбільше достойний цього. Ні Політех, ні університет Франка цього не достойні. Тому ми відкриваємо зараз новий Інститут українофобії імемі Дмитра Табачника".

Кілька людей зірвали покривала з об'єкту. Під ними виявилась збита з дощок халабуда. На ній - табличка з паперу "Інститут українофобії ім. Д. В. Табачника".

Щоб "поступити" в заклад, спочатку потрібно було кинути гроші у трилітрову банку. Далі на виході з халабуди висіли "дипломи". Вони зроблені з туалетного паперу. Кожен самостійно відривав свій диплом. Також випускникам вручали медаль з ослом.

"Отака дійсно в нас освіта стала за Табачника, - зазначила студентка Мар'яна Лясковська. - Дав гроші - маєш диплом. Ми більше хабарів платимо, аніж вчимося. А ще той гад викидає правду з нашої історії. Як такий міністр освіти може бути?"

В кінці акції на халабуду прибили меморіальну дошку міністру. Вона вся червона, зроблена із гіпсу. Букви обведені жовтою фарбою. На її вершині вирізьблено портрет Дмитра Табачника.

Зараз ви читаєте новину «У Львові спорудили інститут українофобії імені Дмитра Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі