вівторок, 21 жовтня 2008 20:29

У Львові пройшла прем"єра фільму "Бандерівці"

Сьогодні, 21 жовтня, у Львові представили документально-художній фільм Бандерівці, який освітлює боротьбу УПА в першій половині XX століття.

Фільм про боротьбу УПА знімали близько року. Режисером став голова товариства пошуку жертв війни Пам"ять Любомир Горбач.

Фільм розповідає про події, пов"язані із Західноукраїнською Народною Республікою, про Голодомор 1932-33 років, про боротьбу УПА.

У стрічці Бандерівці зображена доля реальної людини – повстанця Антона Горбача, роль якого зіграв його внук Любомир Горбач.

Також у фільмі знялося близько 60 акторів, членів ВО Свобода і товариства Пам"ять, які працювали на одному ентузіазмі.

Вартість стрічки – 50 тис. грн., це лише витрати на пальне і найнеобхідніше для зйомок. Фільм знімали у містах Західної України.

Як повідомлялося, після резонансних коміксів про Українську повстанську армію, Союз Української Молоді в Україні видає нову серію - Вбивства за наказом КДБ, у якій на основі реальної історії розповідається про підготовку і здійснення вбивства провідника ОУН Степана Бандери і Льва Ребета, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «У Львові пройшла прем"єра фільму "Бандерівці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі