неділя, 22 вересня 2013 18:50

У Львові показували танки, літаки, кораблі та раритетні автомобілі на виставці масштабних моделей військової техніки
17

Фото: Фото: Ольга Швед

21-22 вересня у Львівському Палаці мистецтв на вулиці Коперніка, 17 тривала виставка-конкурс масштабних моделей LVIV SCALE MODELS FEST 2013. Виставка присвячена масштабним моделям військової техніки – сухопутної, морської і авіаційної. Автори з України, Польщі, Чехії, Росії та Білорусії та інших країн показували глядачам та представляли на огляд журі найкращі моделі. Представлено більше 1000 робіт. Найбільше - міні-танків, гвинтокрилів, кораблів та раритетних автомобілів. Були і приватні колекції історичних постатей України та світу, військові піхотинці. Солдати другої Світової та багато іншого.

"Моделювання – цікаве хобі не лише для дітей а й для дорослих. Я займаюся моделюванням танків уже 4 роки. Замовляю моделі танків в Італії. Деякі деталі, наприклад, прилад нічного бачення чи антена до танку виготовляю сам, це майже ювелірна робота. Так само важко розфарбовувати, треба дотримуватися багатьох правил. Щоб максимально точно наближено до оригіналу створити модель, потрібно знати про цю техніку майже все, тому треба вчити історію. Для дітей таке хобі може бути не лише цікавим, а й корисним", - каже один із учасників виставки львів'янин Андрій.

Спеціальним гостем виставки-конкурсу став іспанський "гуру" серед моделістів Мігель Хіменес. Він провів майстер-клас з тюнінгу моделей. Журі оцінило представлені моделі у 95 категоріях, в тому числі 18 категорій для юніорів у двох вікових групах та нагородило переможців гграмотами, кубками та спеціальними призами.

Минулого року на виставці-конкурсі було представлено 500 моделей. Тоді було понад 100 учасників та 3 тисячі відвідувачів.

Зараз ви читаєте новину «У Львові показували танки, літаки, кораблі та раритетні автомобілі на виставці масштабних моделей військової техніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі