субота, 18 вересня 2021 13:48

У Львові найгірше ставлення до Росії, найкраще - у Сєвєродонецьку

У Львові найгірше ставлення до Росії, найкраще - у Сєвєродонецьку
Стало відомо, як українці ставляться до РФ. Фото: fakty

В Україні найкраще до Росії ставляться жителі Сєвєродонецька, Маріуполя, Харкова та Одеси.

В Сєвєродонецьку 17% жителів оцінили ставлення до РФ як дуже тепле, 30% - як тепле, 34% - нейтрально. Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи Рейтинг.

У Маріуполі 14% опитаних мають дуже тепле ставлення до Росії, 38% - тепле, 25% - нейтральне. У Харкові 12%, 27% і 30% відповідно, в Одесі - 9%, 31%, 34%.

У жителів Запоріжжя виявили трохи гірше ставлення до Росії. Дуже тепле у 8% респондентів, тепле - у 24%, нейтральне - у 35%. У Миколаєві відповідно 8%, 19%, 32%, в Дніпрі - 6%, 23%, 36%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін дратує понад 80% українців, Лукашенко його наздоганяє

Найгірше ставлення до Росії у Львові. Дуже холодно до цієї країни відносяться 58% жителів і 17% холодно. Дуже тепле ставлення має 1% опитаних і 3% тепле ставлення, 18% - нейтральне.

В Івано-Франківську і Тернополі спостерігається схожа ситуація. Там дуже холодно до Росії ставляться 50%.

Опитування провели в 24 обласних центрах України, включаючи Маріуполь і Сєвєродонецьк на Донбасі. Опитування відбулося на основі вибірки, яка включала 19 196 респондентів.

Статистична похибка не перевищує ±3,5%.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

З початку російської агресії на Донбасі під час боїв загинули 2694 українських військовослужбовців, зазнали поранень 10 237, повідомляли Збройні сили України в травні.

У серпні на Донбасі загинули дев'ять українських бійців - найбільше за останні два роки, коли було оголошене всеосяжне перемир'я у зоні Операції об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «У Львові найгірше ставлення до Росії, найкраще - у Сєвєродонецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі