неділя, 12 грудня 2010 18:17

У Львові на Різдвяному ярмарку купують сувеніри та гаряче вино (ФОТО)
7

64 торгових павільйони запрацювали на центральному проспекті Свободи та площі Ринок у Львові. Це другий різдвяний ярмарок у місті. Кіоски нагадують дерев'яні колиби під черепицею, дахи прикрашені електричними гірляндами. На ярмарку торгують сувенірами, одягом та продуктами. Міська рада не дозволила продавати міцні напої та піротехніку.

"Дуже важливо, що наш ярмарок стає традицією. Традицією не просто з європейських міст, а нашою львівською. Ще з часів Австрії такі ярмарки були першим сигналом наближення Різдва. Діти бігали, дивилися, нюхали, купували миколайчики, пряники на ялинку", - розповів заступник міського голови Василь Косів.

До прилавків не підступитися. Городяни спочатку прямують по гаряче вино та пиво. Склянка напою коштує 15-20 грн.

"Постійно питають про міцніші напої, але ми не торгуємо ні горілкою, ні коньяком", - сказав бармен Андрій. - За дві години випили 20 літрів гарячого портера. Найпопулярніший грог "Різдвяний" з корицею, гвоздикою та яблуком".

Навпроти кухарі на електроплиті варять вареники з картоплею, сиром та капустою.

Найпопулярніші з капустою, тисячу штук розкупили ще в першій половині дня. За 100 г правлять 7 грн, виходить по 5 штук. Їх подають зі шкварками та сметаною у пластиковому посуді.

39-річний Федір Бутов з дружиною Галею та дітьми Вікторією і Павлом прийшли на ярмарок по обіді.

"Прикупили новорічний вінок на двері та підсвічник, обплетений ялинковою гілочкою, витратили 70 гривень", - поділився чоловік.

Біля прилавків з іграшками та сувенірами найбільш людно.

"Сьогодні витратили 150 гривень, - розповіла 30-річна Уляна Котлай. Вона прийшла з сином Северином, 6 років. - Купила дітям гарненькі вишиванки по 120 гривень, правда, з машинною вишивкою, але симпатичні. Приглядались до іграшок, але купуватиму напередодні Миколая. Сподобались пазли, на базарі такі ж бачила на сім гривень дорожче, і величезний м'яч-пригунець за 31 гривню".

"Ярмарок схожий на ті, що я бачила у Німеччині, Голландії та Бельгії, - поділилась Ольга Чернега, 24 роки. - Скрізь будиночки як з картинки, тільки там скрізь такі запахи, що слинка котиться, у нас поки що не чути. І ще постійно грає легенька музика, колядки, цього у Львові теж не вистачає. Та й асортимент такий, що на будь-якому базарі можна побачити".

Ярмарок працюватиме до 10 січня у будні з 12.00 до 22.00, у святкові дні - з 11.00 до 23.00.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Львові на Різдвяному ярмарку купують сувеніри та гаряче вино (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі