четвер, 19 червня 2008 17:03

У львівському ресторані з"явилося меню для сліпих

Вперше в Україні меню для незрячих з"явилося в одному з львівських ресторанів. Тепер люди, яких доля позбавила можливості бачити, вибиратимуть собі страви без сторонньої допомоги.

Львівські ресторатори також організовуватимуть тренінги для офіціантів, де навчатимуть, як правильно обслуговувати таких клієнтів. Щоправда, нині за п"ятьма меню, написаними шрифтом Брайля, можна замовити страви та напої лише в одному ресторані. Однак цю ініціативу обіцяють підхопити ще кілька місцевих ресторанів, кав"ярень і мережа піцерій. Тож тепер відчути себе комфортно зможуть не лише забезпечені туристи, а й, наприклад, незрячі студенти, які часто не мають змоги відвідувати дорогі заклади.

У країнах Європи існують окремі мережі ресторанів для незрячих. Однак львівські ресторатори вирішили не роз"єднувати людей. Тут створили умови, щоб незрячі змогли поруч з іншими жити повноцінно, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «У львівському ресторані з"явилося меню для сліпих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі