вівторок, 30 червня 2020 22:55

У Львівській області продовжили карантин

У Львівській області продовжили карантин
Львівська область не відповідає вимогам Міністерства охорони здоров'я. Фото: Reuters

На Львівщині карантин продовжили до 7 липня.

Відповідне рішення прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) у зв'язку з поганою епідеміологічною ситуацією в області. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА у вівторок, 30 червня.

Наразі Львівська бласть не відповідає вимогам Міністерства охорони здоров'я відразу за двома показниками - інцидентності (19% за норми менш як 11%) і динаміки захворюваності (24,9% за норми менш як 11%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Житомирі послаблюють карантин

"Ми не можемо послаблювати карантин, коли кількість нових хворих щодня збільшується на 150-240 осіб, коли відсоток завантаженості лікарень стрімко наближається до критичної позначки, а стан пацієнтів, які звертаються до лікарів, важчий, порівняно з початком пандемії", - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

На даний момент область перебуває серед лідерів за кількістю складених протоколів про порушення карантину.

"Днями мережу сколихнуло відео, на якому близько сотні людей влаштували масове купання в джерелі біля Львова. Цією справою зараз займаються правоохоронні органи", - констатував голова.

Зазначається, що комісія рекомендувала виділити додаткові одиниці громадського транспорту для зменшення навантаження на маршрути.

З 1 липня у курортному місті Трускавець на Львівщині дозволили діяльність санаторіїв, відпочинкових та оздоровчих комплексів.

Зараз ви читаєте новину «У Львівській області продовжили карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі