понеділок, 18 серпня 2008 13:46

У Лукашенка відсудять два мільйони євро

Один з лідерів білоруської опозиції Олександр Козулін, який був звільнений з колонії 16 серпня, має намір вимагати у властей компенсації за моральне ушкодження. Про це, як повідомляє "Інтерфакс", заявив колишній адвокат опозиціонера Ігор Ринкевіч. Збиток, за його словами, оцінюється в два мільйони євро. Сам Козулін це питання поки не коментував.

У заяві, яку прес-служба Козуліна розповсюдила 18 серпня, наголошується, що він не згоден з формою свого звільнення (президент Білорусії Олександр Лукашенко помилував опозиціонера) і наполягатиме на повній реабілітації.

У які інстанції звертатиметься опозиціонер, щоб отримати згадану компенсацію, агентство не уточнює. Ігор Ринкевіч повідомив тільки, що відшкодуванням моральної шкоди займається штаб Олександра Козуліна.

Олександр Козулін, лідер Білоруської соціал-демократичної партії (БСДП), балотувався в президенти в 2006 році. Незабаром після виборів він був затриманий, його звинуватили в хуліганстві і засудили до п"яти з половиною років в"язниці. Винним він себе не визнав.

На початку серпня Козулін, що знаходився в колонії, був зміщений з поста голови БСДП, його місце зайняв його заступник Анатолій Левковіч. Виступаючи на з"їзді, присвяченому зміні партійного керівництва, Левковіч критикував Козуліна, заявляючи, що той "сприймається багатьма як екстреміст".

Звільнення Козуліна неодноразово вимагали правозахисні організації, власті США і країн Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «У Лукашенка відсудять два мільйони євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі