вівторок, 15 лютого 2011 08:56

У Луцьку замість реконструкції старого вокзалу побудують новий

У Луцьку замість реконструкції старого вокзалу побудують новий

У Волинській облдержадміністрації в понеділок відбулася міжгалузева нарада з питань визначення концепції реконструкції залізничного вокзалу Луцька, який був побудований 1959 року і не відповідає елементарним сучасним вимогам міста.

Як повідомляє прес-служба Волинської ОДА, для обговорення планів, запропонованих архітекторами області, у нараді взяли участь голова Волинської ОДА Борис Климчук і його заступники, заступник голови обласної ради Юрій Лобач, голова Луцької міської ради Микола Романюк, головний інженер Львівської залізниці Володимир Кисельов.

Творча архітектурна майстерня "Балан і Стельмащук" і ТОВ "Глорі Плюс" запропонували ідею перенести будівлю головного вокзалу на станцію Ківерці (12 км від Луцька), що дасть можливість з'єднати всі дачні масиви і аеропорт "Північний" приміськими поїздами. Перевезення транзитних пасажирів з обласного центру будуть здійснювати комфортабельні автобуси, які курсуватимуть постійно.

У план входить спорудження транспортно-перехідної галереї "Вокзал - аеропорт "Північний", а в селі Крупа Луцького району передбачається будівництво "соціального містечка" на території понад 160 гектарів. Біля старої будівлі вокзалу передбачається спорудження готелю для транзитних пасажирів і паркінг на 350-400 автомобілів.

"Львівські залізничники отримали команду на реконструкцію і будівництво. У їхніх руках є все: земля і засоби", - зазначив голова Волинської ОДА Климчук.

Голова міськради Луцька Романюк зазначив, що всі варіанти гарні, "але все буде залежати від позиції керівництва Львівської залізниці".

"Більш важливого питання з точки зору реконструкції вокзалу та будівництва нових споруд комплексу, ніж цей, сьогодні в місті немає", - резюмував глава міста.

Волинська ОДА доручила Романюкові та залізничникам узгодити питання щодо єдиного проекту з реконструкції та будівництва, вибравши найбільш оптимальний варіант із чотирьох запропонованих, після чого буде виготовлений кошторис будівництва.

Наступна зустріч представників керівництва області та Львівської залізниці відбудеться у Львові, на якій учасники творчих майстерень будуть захищати єдиний проект споруд.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку замість реконструкції старого вокзалу побудують новий ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі