понеділок, 03 серпня 2020 13:10

У Луцьку вирішили не запроваджувати додаткові карантинні обмеження

У Луцьку вирішили не запроваджувати додаткові карантинні обмеження
Луцьк не буде посилювати карантин. Фото: pixabay.

Проєкт рішення про незгоду на запровадження жорсткішого карантину в Луцьку, який віднесли до червоної зони, розглянули в міській раді.

В обласному центрі не запроваджуватимуть жорсткого карантину, повідомляє видання "Волинські новини".

За словами заступника керівника управління з надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Анатолія Свірського, нагальної потреби вживати додаткових заходів немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тернопільська влада категорично не погоджується з червоною зоною міста

На засіданні пропонували, щоб у місті й надалі діяли ті карантинні заходи, що й раніше, незважаючи на рішення комісії з питань ТЕБ та НС. Тож у Луцьку й далі працюватимуть комунальні підприємства, заклади дошкільної освіти, транспорт.

Також цим рішенням міськрада звертається до поліції з проханням, аби та утрималася від дій щодо притягнення суб'єктів господарюванням до відповідальності за порушення карантину.

Місцева влада не має права пом'якшувати карантинні обмеження, сказав на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Також вона відповідає за дотримання умов карантину. Контроль здійснюють Держпродспоживслужба, Нацполіція, Національна гвардія та Держприкордонслужба.

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку вирішили не запроваджувати додаткові карантинні обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі