Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2008 09:07

У Лос-Анжелесі пройшла церемонія вручення "Греммі" (ФОТО)

Британська співачка Емі Уайнхаус стала тріумфаторкою п"ятдесятої церемонії вручення нагород "Греммі" від Американської академії звукозапису.

Британка завоювала три з чотирьох нагород "великої четвірки" - їй дісталися золоті грамофони як авторові "Кращої пісні", "Кращого запису", Уайнхаус також була визнана "Кращим новим виконавцем". Всього Уайнхаус цього року дісталися 5 "Греммі".

Ті, що залишилися "Греммі" Уайнхаус зібрала в категорії "Поп-музика": академіки визнали альбом Back To Black і пісню "Rehab" кращим в жанрі. Без нагороди не залишився і продюсер Уайнхаус Марк Ронсон. Він був визнаний "Продюсером року".

"Альбомом року" академіки визнали пластинку Хербі Хенкока (Herbie Hancock) River: The Joni Letters.

Другим по кількості нагород цього року став репер Канье Уест (Kanye West) - йому дісталися чотири "Греммі".

Кращою збіркою композицій до кінофільму або телефільму був визнаний "Love" легендарної групи Beatles.

Музика Beatles лягла в основу грандіозної постановки знаменитого канадського цирку Cirque du Soleil. Разом з продюсерами шоу Жоржем і Жілем Мартінамі статуетку "Греммі" вийшов отримувати один з учасників ліверпульської четвірки Рінго Стар.

Крім того, премію "Греммі" отримали знаменитий диригент Юрій Башмет і оркестр "Солісти Москви". Виконання творів Стравінського і Прокофьєва "Солістами Москви" під керівництвом Башмета було визнано кращим виступом у складі малого ансамблю.

Башмет номінувався на "Греммі" другий рік підряд - минулого року йому не вдалося завоювати нагороду.

У нинішньому році Росію на "Греммі", окрім Башмета, представляла оперна співачка Ганна Нетребко,яка стала номінанткою в категорії "Краще вокальне виконання класичного твору". Ганні нагорода не дісталася - її посмертно присудили американській співачці Лоррейн Хант Ліберсон (Lorraine Hunt Lieberson), повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Лос-Анжелесі пройшла церемонія вручення "Греммі" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути