четвер, 05 липня 2007 17:34

У Лондоні зійшов з рейок потяг метро: 37 жертв

37 чоловік постраждали в лондонському метро через потяг, що зійшов з рейок, повідомляє AFP. Шість вагонів зійшло з рейок в тунелі поблизу станції Бетнел Грін (Bethnal Green) на Центральній лінії. Аварія сталася близько 9 ранку. 11 чоловік доправлено в лікарню з легкими травмами. Решту пасажирів (близько 700 чоловік) вивели на станцію по тунелю.

Причиною аварії, за словами офіційного представника компанії Transport for London, стала перешкода на шляхах.

Лондонська поліція завірила, що інцидент в підземці - не терористичний акт. Тривога з приводу можливих терактів викликана недавньою справою про три заміновані автомобілі в Лондоні і Глазго. Тільки напередодні у Великобританії був знижений так званий рівень терористичної загрози: з "критичного" до "високого".

Генеральний секретар профспілки працівників залізничного, морського і інших видів транспорту розповів AFP, що цей інцидент вже четвертий за 18 місяців на цій ділянці підземки. Згідно з програмою модернізації лондонського метро, на ділянці працює підрядна організація. Профспілка, за словами секретаря, ще в квітні надсилав керівництву підземки лист, в якому виражав неспокій з приводу неправильного зберігання цими підрядчиками будівельного устаткування.

У 2003 році 32 людини постраждали, коли потяг зійшов з рейок на тій же Центральній лінії, поблизу станції Чансері Лейн (Chancery Lane). У жовтні того ж року на Північній лінії постраждали семеро пасажирів, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні зійшов з рейок потяг метро: 37 жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі