вівторок, 29 травня 2007 16:18

У Лондоні заробляють на екскурсіях "по слідам вбивства Литвиненка"

Найближчим часом англійські туроператори запропонують всім охочим нову екскурсію, пов"язану з вбивством колишнього російського розвідника Олександра Литвиненка. Автори проекту розраховують, що він користуватиметься не меншою популярністю, ніж маршрут, описаний в книзі Дена Брауна "Код та Вінчі", що проходить через Темпл Храм, Могилу Ісаака Ньютона у Вестмінстерському Абатстві, Національну галерею і Національну бібліотеку.

Вже сьогодні оглянути могилу Литвиненка можна за 5 фунтів стерлінгів (але поки лише за попереднім замовленням). Могила знаходиться в західній частині кладовища Хайгейт. Примітно, що вхід в східну частину, де покоїться Карл Маркс, дешевше в 2,5 рази- 2 фунти.

Продовжити подорож по скандальному "маршруту Литвиненка" можна, відвідавши суші-бар "Ітсу" на Піккаділлі, де екс-чекіст зустрічався з італійцем Скарамеллою. Раніше на закладі висів плакат "Міжнародний шпигунський скандал перетворив "Ітсу" на усесвітньо відоме місце. Засмучені і шоковані, ми хотіли б подякувати вас за безліч листів підтримки. Ми відкриємося знову і процвітатимемо".

А зараз мережа лондонських суші-баров, що фігурує в історії з отруєнням, узяла на озброєння веселе гасло "Ітсу - всесвітньо відоме місце зустрічей". Потім можна пройти по Даун-стріт біля офісу Березовського, подихати слідами полонія на Гровеннор-стріт, а закінчити чаюванням в готелі "Міленіум", в барі якого імовірно отруїли Литвиненка.

Автори нового туристичного маршруту по Лондону стверджують, що після відвідин всіх "пам"ятних" місць, пов"язаних з вбивством чекіста Литвиненка, у проникливих туристів не залишиться ніяких сумнівів щодо осіб замовників гучного злочину, пише "Новий регіон".
Зараз ви читаєте новину «У Лондоні заробляють на екскурсіях "по слідам вбивства Литвиненка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі