четвер, 10 квітня 2008 15:15

У Лондоні за $100 продають каву з лайна

У Лондоні за $100 продають каву з лайна
Лондонський магазин Peter Jones, відомий тим, що там можна купити елітні продукти, починає продаж кави з екскрементів, за ціною 50 фунтів (100 доларів) за чашку, повідомляє Telegraph.

Caffе Raro, яке виготовляє італійська компанія De Longhi, - це суміш двох найрідкісніших в світі сортів кави: Jamaican Blue Mountain і Kupi Luwak, одержуючи свій унікальний аромат завдяки тому, що його згодовують індонезійським ціветтам, а потім витягують з їх посліду.

"Існує великий попит з боку цінителів кави. Адже в рік виготовляється всього 200 кг Kupi Luwak", - заявив представник De Longhi.

"Наші покупці готові до унікальних і незвичайних відчуттів, незважаючи на витрати. Той факт, що зерна кави були переварені ціветті, дозволяє їм випробувати те, що не можна знайти ніде в світі", - додав представник магазина Джо Тейксера.

Каву можна спробувати в барі магазину за ціною 100 доларів за чашку або за ті ж гроші купити 100 г зерен і зварити вдома.

Kopi Luwak або кава ціветті - кавові зерна, які були з"їдені та пропущені через травний тракт ціветті, - азіатського різновида деревної кішки. Тварини наїдаються стиглими зернами, але вони не перетравлюються і виходять з екскрементами. Цей процес відбувається на островах Суматра, Ява і Сулавесі індонезійського архіпелагу, на Філіппінах, у В"єтнамі та в кавових провінціях Південної Індії, повідомляє kuking.net.

"Kopi" на індонезійській означає "кава", а "luwak" - назва тварини, яка вживає сирі червоні кавові плоди у складі звичайної дієти. Це тварина також вживає різних комах, маленьких ссавців, фрукти і м"яку оболонку кавового плоду, але внутрішнє зерно не перетравлюється і виходить, покрите внутрішніми шарами оболонки. Менше 230 кілограмів виробляється в рік.

Фермери збирають ці зерна і продають перекупникам. Вважається, що ензими в шлунку ціветті покращують смак кави, розщеплюючи білки, які додають каві гіркого смаку. Очищене зерно злегка обсмажують, щоб не знищити аромат, який отримують в результаті цього процесу, повідомляє ФактNews.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні за $100 продають каву з лайна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі