середа, 20 лютого 2008 20:20

У Лондоні виставлені на продаж листи Черчилля до дантиста

У Лондоні на аукціон виставлено два листи, написані британським прем"єр-міністром Вінстоном Черчиллем дантистові, який виготовив його зубні протези. Як повідомляє The Telegraph, рукописи, датовані 1952 і 1954 роками, оцінюються в більш ніж 1,4 тисячі фунтів стерлінгів.

Листи адресовані одному з кращих британських дантистів того часу Вілфреду Фішу. У одному з них Черчилль, якому тоді було майже 80 років, пише, що його збираються посвятити в лицарі, а в іншому - скаржиться дантистові на свій протез, який почав завдавати йому незручностей.

На думку експертів, зубні протези роботи Фіша зіграли значну роль в житті і кар"єрі Черчилля, допомогли йому до кінця днів зберегти свій фірмовий стиль і з блиском виступати на публіці.

Очікується, що торги, на яких будуть продані листи, пройдуть 18 березня в аукціонному будинку Bonhams.

Листи Вінстона Черчилля періодично фігурують на різних торгах з продажу рукописів і автографів знаменитих людей. Літом 2007 року листи Черчилля виставлялися під час розпродажу колекції листів і автографів швейцарського фінансиста і юриста Альбіна Шрама. Аукціонний рекорд серед рукописів британського прем"єр-міністра належить листу Черчилля до його першої коханої Памели Плауден, яке в грудні 2003 року було продано на аукціоні Крісті за 134 тисяч доларів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні виставлені на продаж листи Черчилля до дантиста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі