пʼятниця, 25 квітня 2008 14:31

У Лондоні відкриється виставка фотографій Лінди Маккартні

Виставка фотографій першої дружини колишнього учасника групи TheBeatles сера Пола Маккартні Лінди Маккартні відкривається в п"ятницю в лондонській галереї Джеймса Хаймана, передає РІА "Новости".

Після смерті Лінди в 1998 році Пол Маккартні неодноразово говорив про свій намір організувати великий показ її робіт. Нинішня виставка стала можливою завдяки співпраці музиканта з власником галереї, мистецтвознавцем Джеймсом Хайманом. Вона приурочена до десятиліття з моменту кончини Лінди.

"Виставці, на якій будуть представлені різні роботи Лінди, давно було пора відбутися, так що я, звичайно, дуже радий тому, що це, нарешті, відбулося. Джеймс Хайман, моя дочка Мері і я працювали над виставкою три роки, і результатом нашої роботи стала підбірка, що по-справжньому демонструє творчий внесок Лінди у фотографію", - відзначив Маккартні напередодні відкриття виставки.

На 28 фотографіях, зроблених між 1960-ми роками і кінцем 1990-х, коли Лінда вже була важко хвора, зображено багато культових фігур XX століття. Моделями Лінди Маккартні, окрім самого Пола Маккартні і іншого "бітла", Джона Леннона, були лідер групи Doors Джим Моррісон, соліст RollingStones Мік Джаггер, Дженіс Джоплін, учасники дуету SimonandGarfunkel.

Окрім фотографій знаменитостей, відвідувачі виставки зможуть побачити і пейзажі, фото інтер"єрів, автопортрети і фотоілюстрації сімейного життя чоти Маккартні. "Фотографії не тільки ілюструють неймовірний талант Лінди, але також показують, що вона була тісно пов"язана з культурою нашого часу і не боялася в своїй роботі кидати виклики самій собі", - відзначив музикант.

Він також підкреслив, що глядачі зможуть придбати вподобані фотороботи Лінди. До кожного із знімків додаватиметься сертифікат, що засвідчує авторство роботи і підписаний особисто сером Полом Маккартні. Спеціальний каталог виставки виданий обмеженим тиражем в тисячу екземплярів, кожен з яких переплетений вручну. У каталог, окрім робіт самої Лінди, включена також її фотографія, зроблена чоловіком. Виставка, вхід на яку буде вільним, продовжиться до 19 липня 2008 року.

За матеріалами: Newsru, РІА "Новини"

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні відкриється виставка фотографій Лінди Маккартні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі