понеділок, 16 липня 2007 17:13

У Лондоні відкрилася виставка фотопортретів принцеси Діани

У Національній портретній галереї Лондона відкрилася нова виставка, де представлені фотопортрети принцеси Уельскої Діани, десята річниця загибелі якої відзначається цього року.

"Ця виставка зібрала в одному залі різноманітну колекцію портретів принцеси, зроблених такими фотографами, як лорд Сноудон, Девід Бейлі та Маріо Тестіно", - йдеться в прес-релізі Національної портретної галереї.

Колишній зять королеви Великобританії Лорд Сноудон відомий своїми портретами відомих людей. Він працював для модного журналу Vogue і журналу Sunday Times Magazine. У 2006 році саме він став автором офіційного фотопортрету королеви Єлизавети Другої до її 80-річчя.

Італієць Маріо Тестіно був одним з улюблених фотографів принцеси Діани. Після її смерті він виконував замовлення на портрети її синів - принців Вільяма і Гаррі.

Портрети Діани зібрані для виставки з фондів Національної портретної галереї й охоплюють період з її заручини з принцом Уельским Чарльзом у 1981 році до її останньої великої благодійної кампанії, яка відбулася у 1997 році, незадовго до трагічної смерті принцеси в автокатастрофі поблизу Парижа.

Розмаїтість портретів має на меті відобразити різні ролі, які принцеса брала на себе в житті: представника королівської родини, дружини і матері, патронеси благодійних організацій, а також символу моди і краси.

У десяту річницю загибелі Діани усією Великобританією проходять заходи, присвячені життю та пам"яті народної принцеси.

Нагадаємо, 1 липня на лондонському стадіоні Уемблі відбувся шестигодинний музичний концерт на честь Діани, влаштований принцами Вільямом і Гаррі, а за день до цього в Кенсінгтонському палаці, де принцеса Уельська провела останні роки свого життя, відкрилася виставка фотографій і суконь Діани. Також там можна побачити новий документальний фільм про її життя, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні відкрилася виставка фотопортретів принцеси Діани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі