вівторок, 29 квітня 2008 16:59

У Лондоні відкрилася виставка фотографій Лінди Маккартні (ФОТО)
11

Джон Леннон (John Lennon), 1968.
Фотопортрет Лінди Маккартні, зроблений Полом.
Автопортрет Лінди Маккартні
Портрет 24-річної Джаніс Джоплін (Janis Joplin), Сан-Франциско, 1967 рік.


У Лондоні 22 квітня відкрилася експозиція Linda Mccartney Photographsatthe James Hyman Gallery, на якій представлені фотографії, зняті Ліндою Маккартні (Linda Mccartney), фотографом журналів New Yorker і Rolling Stone, активісткою в захист тварин і покійною дружиною відомого музиканта Пола Маккартні.

Фотовиставка проходить в галереї Джеймса Хаймана і приурочена до 10-ї річниці роковин з дня смерті Лінди Маккартні. Фотографії були відібрані її чоловіком Полом Маккартні(Paul Mccartney), за сприяння дочки Стели (Stella Mccartney).

На виставці представлені фотопортрети Джона Леннона, Джима Моррісона, Міка Джаггера, Джаніс Джоплін і багатьох інших легендарних осіб, а також сімейні фотографії, пейзажі і знімки об"єктів/інтер"єрів. Багато з показаних фотографій, особливо портрети рок-виконавців, зроблені до її заміжжя з Полом Маккартні. Лінда, тоді ще Істман (Linda Eastman) була професійним фотографом до зустрічі з Полом, але і після заміжжя вона не припинила працювати над своєю кар"єрою.

Одній з найбільш сильних фотографій - автопортрет Лінди Маккартні, зроблений нею в студії Френсіса Бейкона в той період, коли Лінда проходила курс хіміотерапії від раки грудей. На фотографії видно порожню кушетку, бюст британського поета Уїльяма Блейка і віддзеркалення самої Лінди в розбитому дзеркалі.

За словами Пола Маккартні, він витратив три роки на відбір робіт для цієї виставки. "Фотографії не тільки відображають її неймовірний талант як художника, але і як людини, нерозривно пов"язаної з культурою свого часу і яка не боялася кинути виклик самій собі", повідомляє Etoday.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні відкрилася виставка фотографій Лінди Маккартні (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі