середа, 04 липня 2007 08:27

У Лондоні відбулася європейська прем"єра фільму про Гарі Поттера

У Лондоні у вівторок увечері відбулася європейська прем"єра нового, п"ятого рахунком фільму про пригоди Гарі Поттера - "Гарі Поттер і Орден Фенікса".

Світова прем"єра фільму відбулася минулого тижня в Японії, а у широкий британський прокат він виходить 12 липня цього року.

Поставив картину британець Девід Йєтс, який є вже четвертим режисером, що взявся за епопею про пригоди юного чарівника. За даними Бі-бі-сі, Йєтс також зніматиме і шосту частину фільму - "Гарі Поттер і принц-напівкровка".

Цього вечора до акторів-підлітків Деніела Редкліффа (Гарі Поттер), Еми Уотсон (Герміона Грейнджер) і Руперта Грінта (Рон Уїслі) приєдналася і автор книг про юного мага з школи Хогвартс - британська письменниця Джоан Роулінг.

Виконавець ролі Гарі Поттера зізнався, що новий фільм став похмурішим, ніж попередні. "До кінця залишається не так вже багато, над чим можна б посміятися", - сказав Редкліфф.

Проте кажучи про свою партнерку по фільму Кейті Люнг, актор пожартував, що "вона дуже добре цілується". Під час зйомок фільму британська преса багато писала про те, що Денієлу Редкліффу і Кейті Люнг було потрібно 24 дублі, щоб зняти сцену поцілунку.

Тим часом, на 21 липня цього року запланований вихід у світ останнього, сьомого тому книги про Гарі Поттера - "Harry Potter and the Deadly Hallows", який буде екранізований пізніше. Письменниця Джоан Роулінг вже натякнула на те, що роман може завершитися загибеллю головного героя. Число попередніх замовлень на книгу через Інтернет вже досягло 1,6 мільйона, передає РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні відбулася європейська прем"єра фільму про Гарі Поттера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі