середа, 19 грудня 2007 11:20

У Лондоні скасована виставка російських картин

Виставка "З Росії: французькі та російські шедеври живопису 1870-1925 років" не поїде до Лондона, вона повертається з Дюсельдорфа до Росії, повідомила в середу генеральний директор Державного музею образотворчих мистецтв імені Пушкіна Ірина Антонова. "Я дізналася про це тільки вчора ввечері. Англійська сторона не дала гарантій на повернення експозиції, до якої увійшли шедеври російського і французького живопису з чотирьох російських музеїв, – нашого, Пушкінського, музею, Ермітажу, Третьяковської галереї і Російського музею", – розповіла Антонова. "Оскільки переговори про такі гарантії не увінчалися успіхом, ухвалено рішення про повернення всієї експозиції до Росії", – відзначила глава ДМОМ ім. Пушкіна.

Виставка мала відкритися 26 січня в Лондоні. Антонова нагадала, що "не так давно вже була ситуація, коли повернення наших картин після виставки в Європі опинилося під загрозою". "Більше ми наступати на ті самі граблі не будемо", – наголосила гендиректор музею, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні скасована виставка російських картин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі