пʼятниця, 01 лютого 2008 13:02

У Лондоні поставили балет, присвячений божевіллю Брітні Спірс

У Лондоні поставлений балет, присвячений життю скандально відомої співачки Брітні Спірс. Прем"єра вистави Meltdown (Втрата контролю над собою), здійсненої колективом молодих танцюристів Rambert Dance Company, відбудеться в лондонському концертному залі Queen Elizabeth Hall 1 лютого.

У балеті Брітні Спірс нападає на папарацці, голиться наголо, а потім відправляється в психіатричну клініку на ношах. Хореограф Х"юберт Ессакоу називає історію падіння співачки "сучасною трагедією". "Мене приголомшив той факт, що всі захоплені нею. Неможливо відкрити газету, щоб не знайти її на сторінках. Я став одержимий кожною деталлю її життя", – пояснює він.

Музику написав Річард Томас, один із творців скандального антирелігійного мюзиклу "Джері Спрінгер – Опера". Роль Брітні виконала Джемма Ніксон, яка показує, як співачка дійшла до відчаю через постійне переслідування пресою. "Для мене стало справжнім викликом зіграти цю героїню MTV", – заявила балерина.

Ніксон і Ессакоу готувалися до постановки, переглядаючи програми голлівудського телебачення, і були шоковані побаченим. "Нас жахнуло те, як це було відверто", – відзначив хореограф. "Ми були збентежені гротескністю цього персонажа", – погодилася з ним балерина.

Ніксон визнає, що хореографія балету була для неї нова – це не те, чому її вчили в балетній школі. Їй довелося освоїти "фірмові" рухи Брітні. Тепер постановник Ессакоу переймається питанням, як сучасна публіка сприйме його виставу. Він упевнений: "Балет – данина шани Брітні". Незважаючи на те, що це трагічна історія божевілля, Ессакуо вважає, що все закінчиться "лікуванням", повідомляє ФактNews з посиланням на ВВС.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні поставили балет, присвячений божевіллю Брітні Спірс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі