пʼятниця, 18 квітня 2008 19:03

У Лондоні почався процес за позовом Березовського до Абрамовича

У Лондонському Високому суді 18 квітня почався процес за позовом Бориса Березовського до Романа Абрамовича, пише британська TheGuardian.

Березовський звинувачує Абрамовича в тому, що той примусив його дешево продати активи, що належали йому: акції телеканалу ОРТ, "Сибнефти" і "Русала".

Як пише TheTelegraph, сума позову складає 2 мільярди фунтів стерлінгів.

За словами Березовського, Абрамович нібито залякав його, заявивши, що російські власті конфіскують його активи, якщо він їх не продасть, а потім запропонував ціну у декілька разів нижче ринкової.

Крім того, Абрамович, як стверджується в позові, удався до свого роду шантажу, пообіцявши, що, якщо Березовський продасть активи, то його компаньйон, колишній генеральний директор "Аерофлоту" Микола Глушков зможе вийти з в"язниці на свободу.

Глушков був арештований за підозрою, що ввів в оману керівника "Аерофлоту" Шапошнікова, переконавши його зосередити 80 відсотків вільної валютної виручки в компанії "Андава", якою володів спільно з Березовським, і, таким чином, був причетний до розкрадання засобів авіакомпанії.

Березовський також звинувачує Романа Абрамовича в тому, що він порушив усну угоду, по якій зобов"язувався не продавати третім особам куплені у Березовського активи.

Зі свого боку, адвокати Романа Абрамовича вважають позов Березовського до їх підзахисного безперспективним. За їхніми словами, звинувачення Березовського засновані на усних бесідах з Абрамовичем, зміст яких не був задокументований, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні почався процес за позовом Березовського до Абрамовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі