понеділок, 17 грудня 2007 17:24

У Лівані знову відкладені вибори президента

Парламент Лівану в понеділок в черговий раз через внутрішні розбіжності не зміг вибрати президента країни. Як передає NEWSru Israel, спікер парламенту Набіх Беррі заявив, що вибори глави держави переносяться на 22 грудня.

Депутати від опозиції не з"явилися на сьогоднішнє засідання парламенту, внаслідок чого не було набрано необхідне число парламентаріїв для голосування.

Набіх Беррі, що представляє одну з опозиційних партій, зустрівся з лідером парламентської більшості Саїдом Харірі, щоб обговорити шляхи подолання кризи. В даний час про результати переговорів не повідомляється.

Кандидатом в президенти Лівану вважається начальник генштабу ліванської армії генерал Мішель Сулейман. Проте для його обрання необхідно прийняти поправку до конституції країни, що забороняє військовим займати пост глави держави раніше, ніж через два роки після виходу у відставку. Опозиція намагається не допустити ухвалення поправки.

Ліван залишається без президента з 23 листопада, коли Еміль Лахуд склав з себе повноваження глави держави.

Ліванський парламент вже багато раз відкладав проведення президентських виборів ще до того, як Лахуд пішов з цього поста. Протиборчим силам не вдається визначитися з компромісною фігурою, весь цей час в країні міцніє загроза громадянської війни, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Лівані знову відкладені вибори президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі