пʼятниця, 11 липня 2008 17:03

У Лівані завершено формування уряду національної єдності

Формування уряду національної єдності завершене в Лівані - його склад буде оголошений, імовірно, в найближчі декілька годин, заявив після зустрічі з прем"єр-міністром Лівану Фуадом Синьйорою лідер парламентської більшості Саад Харірі.

В даний час Синьйора прибув в президентський палац для зустрічі з главою держави Мішелем Сулейманом.

Очікується, що після її закінчення оголосить склад нового кабінету, процес формування якого зайняв півтора місяці.

Формування нового уряду було доручене Синьйорі більше півтора місяців тому, після того, як лідери ворогуючих ліванських партій підписали 21 травня в столиці Катару, місті Доха, угоду, що заклала основи врегулювання ліванської політичної кризи. Вона передбачає розподіл 30 місць в майбутньому уряді таким чином, що 16 з них відійдуть правлячій більшості, 11 - очолюваній "Хезболлах" опозиції, а трьох міністрів призначить глава держави.

Формування уряду стало можливим після того, як прозахідна парламентська більшість дала в п"ятницю свою згоду на включення до його складу одного з лідерів просирійської партії Алі Кансо, усунувши тим самим останню перешкоду.

У Лівані сподіваються, що створення уряду допоможе стабілізувати ситуацію в країні та покласти край зіткненням прихильників і супротивників правлячої парламентської більшості, що призвели в останні дні до людських жертв, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Лівані завершено формування уряду національної єдності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі