субота, 26 січня 2008 10:52

У Лівані сьогодні оголошений день трауру за загиблими в Бейруті

Уряд Лівану оголосив суботу, 26 січня днем трауру за загиблими під час вибуху в Бейруті в п"ятницю вранці, при якому загинув відповідальний співробітник внутрішньої безпеки Лівану Вісам Аїд і ще дві людини і було поранено 41 людину.

В ухвалі, підписаній прем"єр-міністром країни Фуадом ас-Синьорой, засуджується вбивство Аїда і його товаришів, "загиблих в результаті терористичного злочину".

Машина Аїда, на якого раніше вже було здійснено два невдалі замахи, була підірвана в східній, християнській частині Бейрута. Заряд був закладений в машині під мостом Шевроле, який є однією з найбільших транспортних розв"язок на сході ліванської столиці. Через нього проходить траса, що сполучає Бейрут з Дамаском і північними районами Лівану.

За словами міністра внутрішніх справ Лівану Хасана Сабаа, капітан Аїд "був одним з найбільш важливих співробітників" відділу збору і обробки развідінформації сил внутрішньої безпеки. Багато хто в Лівані вважає, що цей апарат, значення і повноваження якого останнім часом виросли, служить інтересам ліванської урядової та парламентської більшості, що спирається на підтримку Заходу. Аїда, як повідомив журналістів глава МВС Лівану генерал Ашраф Ріфі, мав доступ до "дуже важливих справ", зокрема "пов"язані з терористичними вибухами". Аїд, зокрема, грав ключову роль в справі ліквідації терористичного угрупування, причетного до вибуху автобусів в районі Айн Аляк на північ від Бейрута в лютому 2007 року, а також угрупування "Фатх ель-Іслам", база якої знаходилася в таборі палестинських біженців "Нахр ель-Барід".

П"ятничний вибух в Бейруті - третій за три місяця, від коли триває президентська криза. Всього ж за останні три роки в Лівані відбулося більше 30 вибухів. Їх жертвами стали в основному ліванські політики і журналісти. Останній вибух в Бейруті відбувся десять днів тому і був направлений проти машини посольства США в Лівані, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Лівані сьогодні оголошений день трауру за загиблими в Бейруті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі