середа, 01 жовтня 2008 10:03

У Литві хочуть переписати конституцію, аби розмістити бази НАТО

До парламенту Литви внесено проект змін в конституцію, що дозволять як виняток розміщувати на території Литви військові бази НАТО.

Повідомляється, що доповнити статтю конституції, яка передбачає, що "на території Литовської Республіки не може розміщуватися зброя масового знищення, військові бази іноземних держав і військові одиниці", пропозицією "за винятком військових баз і військових одиниць Організації Північноатлантичного договору (НАТО)" вирішили 39 членів Сейму.

Ці депутати представляють практично всі парламентські фракції - Партії праці, партії Паксаса "Порядок і справедливість", соціал-демократів, партії Паулаускаса "Новий союз" і селян-народників.

Як стверджують ініціатори поправки в пояснювальній записці до законопроекту, "останні події в Грузії та загроза нової "холодної війни" показали, що загроза для країн, що межують з Росією, все ще залишається реальною, а тому питання оборони Литовської Республіки стає пріоритетним. Тому ми зобов"язані негайно переглянути, доповнити і узгодити між собою всі правові акти, що регламентують питання оборони Литви", повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «У Литві хочуть переписати конституцію, аби розмістити бази НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі