Ексклюзиви
середа, 14 травня 2008 16:55

У листах щастя знайшли елемент окультизму

Білоруські експерти виявили в листах щастя, які ходять по Усесвітній мережі у великих кількостях, елементи окультизму.

Про це повідомив координатор інформаційно-консультаційного центру ім. преподобного Йосипа Волоцкого при Білоруській православній церкві Владимир Мартіновіч, який порівняв листи щастя з ворожінням, вірою в прикмети, сновидіння, силу талісманів і тому подібне.

За словами Мартіновіча, листи щастя щодня приходять по електронній пошті людям різних національностей і релігій. При цьому зміст повідомлень знаходиться в глибокій залежності від особливостей домінуючої релігії і культури того або іншого.

На сьогоднішній день найбільше розповсюдження має лист щастя, який повідомляє, що його оригінал знаходиться в Ліверпулі, що він ініційований мільйонером з Венесуели і обійшов світ 444 рази. Окрім цього, автор листа закликає зробити 20 його копій протягом 96 годин і розповідає про те, як поплатилися життям, статком і владою в суспільстві ті, хто не переписав лист, і скільки щастя, здоров"я і гроші отримали ті, хто послухався і вчасно зробив необхідні копії.

У міністерстві охорони здоров"я Білорусії відзначили, що з погляду психології і психіатрії лист щастя викликає негативну психологічну реакцію у того, хто прочитав його, підвищує його рівень тривожності, від якого людина всіма силами прагне позбавитися шляхом виконання непотрібних, але абсолютно, як йому здається, необхідних дій.

Необхідно відзначити, що копіюванням таких листів займається переважна меншість людей. Але якщо людина все ж таки вирішила скопіювати даний лист, то, на думку Мартіновіча, це говорить про відсутність справжнього духовного життя.

За матеріалами Newsru.com, Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «У листах щастя знайшли елемент окультизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути