четвер, 07 травня 2015 11:50

У Липецьку встановили погруддя Сталіна
3

У середу, 6 травня, в російському Липецьку встановили пам'ятник Йосипу Сталіну. Про це повідомляє "Новий регіон" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Повідомляється, що бюст виготовили комуністи в Північній Осетії і подарували Липецьку.

Триметрова композиція розміщена перед штабом регіонального відділення КПРФ. За словами депутата Держдуми Миколи Разворотнєва, всі дозволи і погодження керівництва міста були отримані.

"Не встиг пам'ятник простояти й години, як перехожі стали фотографуватися біля нього, а молодь робити селфі. Проїжджаючі повз автомобілі вітально сигналять. — Я впевнений, в День Перемоги пам'ятник генералісимусу завалять квітами", — заявив Разворотнєв.

Напередодні 70-річчя Перемоги по всій Росії активно реанімують культ Сталіна. Так, 30 квітня в Уссурійську урочисто встановили меморіальну дошку пам'яті тирана. При цьому в місті є і пам'ятник жертвам сталінських репресій, встановлений в 1993 році на місці проведення масових розстрілів.

Бюст Сталіна планують встановити в Орлі, Красноярську. Звучать пропозиції встановити пам'ятники на честь Сталіна і назвати його іменем вулиці в Москві, Петербурзі та Нижньому Новгороді.

За задумом російських комуністів, до 9 травня в різних регіонах РФ має з'явиться півтора десятка таких пам'ятників. У Володимирській і Саратовській областях, а також в Якутії вже прийняли позитивні рішення на цей рахунок.

Окупанти також "повернули вождя" в анексований Крим. 5 лютого в Ялті встановили пам'ятник Сталіну, Рузвельту і Черчиллю, попри протест кримських татар.

Нагадаємо також, що в березні 2015 року стало відомо, що в Росії закриють музей історії політрепресій "Перм-36", в якому, зокрема, містилися засуджені за звинуваченням в "антирадянській агітації і пропаганді" дисиденти.

Між тим соціологи зафіксували зростання популярності Сталіна серед російських громадян.  Згідно опитуванням "Левада-Центру", третина росіян ставляться до нього з повагою, чверть - вважає смерть Сталіна "втратою великого вождя і вчителя".

Зараз ви читаєте новину «У Липецьку встановили погруддя Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі