пʼятниця, 11 березня 2011 16:34

У лікарнях Сімферополя ввели карантин

У лікарнях Сімферополя ввели карантин

Надзвичайна протиепідемічна комісія при Сімферопольській міській раді постановила ввести карантин і масковий режим у лікувально-профілактичних установах і організованих колективах міста для попередження поширення випадків грипу і гострої респіраторної вірусної інфекції.Рішення було прийнято на днях.

"Карантин в установах діятиме до зниження епідеміологічного порогу в місті", - вирішили члени комісії.

За даними міськради, у зв'язку з ухваленим рішенням "буде вжито низку заходів щодо забезпечення моніторингу за станом здоров'я дітей та учнівської молоді, своєчасне виявлення хворих на ГРВІ та грип і надання хворим невідкладної допомоги".

Також комісія ухвалила зобов'язати керівників шкільно-дошкільних установ взяти під особистий контроль дотримання протиепідемічного та санітарно-гігієнічного режимів, особливо в установах закритого типу (наскрізне провітрювання, вологе прибирання із застосуванням дезинфікуючих засобів).

Вони також не повинні допускати перебування в установах хворих дітей і співробітників.

Управління охорони здоров'я просить сімферопольців, у випадках захворювання на ГРВІ, не займатися самолікуванням.

За два місяці цього року, за даними міськради, в Сімферополі зареєстровано 17161 випадок ГРВІ, що на 11% вище аналогічного періоду 2010 року, 21 випадок грипу проти 133 випадків за аналогічний період 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «У лікарнях Сімферополя ввели карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі