понеділок, 11 лютого 2008 15:23

У Латвії авторів нового спектаклю про Піноккіо звинуватили в розповсюдженні порно (ФОТО)

 
У Латвії заведена кримінальна справа за звинуваченням в розповсюдженні порнографії за фактом появи в місті афіш спектаклю про Піноккіо, на яких зображений голий хлопчик в образі відомого всьому світу дерев"яного чоловічка.

Не так давно увагу городян, гостей столиці і поліції привернула величезна афіша нового спектаклю - "Лялькова опера" на будівлі Латвійської Опери. Аналогічні рекламні плакати були розклеєні на тумбах по всій Ризі.

Пильні туристи (за деякими даними зі Швеції) побачивши таку рекламу спектаклю в друкарському варіанті, побачили в ній щось більше, ніж просто образ Піноккіо, нагота якого, за задумом авторів афіші, тільки підкреслює його чистоту і наївність.

Проте, і автори скандального плаката, і місцевий Центр захисту прав людини, і міністр культури, і директор Національного музею мистецтва, і навіть матір зображеної на плакаті Опери дитини в один голос запевняють, що афіша у жодному випадку не є такою, що містить елементи дитячої порнографії.

Правозахисний центр склав звіт, в якому сказано, що в даному випадку зображення несе виключно художній характер, і тому вживання слова "порнографія" тут неприпустимо, а недостатнє поглиблення в тематику реклами загрожує обмеженням свободи слова і творчого самовираження, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Латвії авторів нового спектаклю про Піноккіо звинуватили в розповсюдженні порно (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі