понеділок, 28 лютого 2011 10:22

У крісло директора Інституту національної пам'яті знову посадили Солдатенка

У крісло директора Інституту національної пам'яті знову посадили Солдатенка

Кабінет міністрів призначив Валерія Солдатенка директором Українського інституту національної пам'яті.

Відповідне розпорядження №146 від 14 лютого розмішено на сайті уряду.

64-річний Солдатенко - історик, член-кореспондент Національної академії наук. З 1976 до 1984 р. працював старшим науковим співробітником Інституту історії партії при ЦК Компартії України - філіалу Інституту марксизму-ленінізму при ЦК КПРС.

1984-1988 рр. очолював кафедру історичного досвіду КПРС Київської вищої партійної школи. З 1988 р. до 1991 р. - завідувач відділу історико-політичних досліджень Інституту політичних досліджень ЦК Компартії України.

Президент України Віктор Янукович 23 лютого звільнив Солдатенка з посади керівника Українського інституту національної пам'яті.

Солдатенко був призначений на посаду керівника інституту 19 липня 2010 року.

11 серпня Солдатенко заявив, що не вважає Голодомор 1932-33 років в Україні етноцидом українського народу. На посаді глави Українського інституту національної пам'яті Валерій Солдатенко критикував присвоєння звання Героя України Роману Шухевичу та Степану Бандері.

Нагадаємо, Український інститут національної пам'яті створено у 2006 році постановою Кабінету міністрів як спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфері збереження національної пам'яті.

Відповідно до початкового штатного розкладу, в УІНП повинні були працювати 105 осіб. У рамках адміністративної реформи у грудні минулого року президент Віктор Янукович знизив статус інституту до науково-дослідної бюджетної установи при Кабінеті міністрів.

Зараз ви читаєте новину «У крісло директора Інституту національної пам'яті знову посадили Солдатенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі