неділя, 22 серпня 2010 16:59

У Криму відкрили мечеть на честь Кадирова (ФОТО)

У Криму, в селі Воїнка Красноперекопського району відбулося урочисте відкриття мечеті, названої на честь першого президента Чечні Рамзана Кадирова, на кошти якого вона була побудована.

У заході взяли участь перший заступник голови меджлісу Рефат Чубаров, муфтій мусульман Криму Хаджі Еміралі Аблаєв, муфтій Чеченської Республіки Султан Мірзаєв, чеченська делегація і місцеві жителі.

Місткість мечеті становить понад 200 осіб. Після офіційного відкриття культової споруди в ній був здійснений п'ятничний намаз.

У своєму виступі Султан Мірзаєв повідомив, що мечеть побудована на кошти нинішнього глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова.

"Це подарунок Рамзана Ахмадовіча. Дана мечеть побудована в Криму, зокрема, в селі Воїнка, не випадково, оскільки наші народи - кримськотатарський і чеченський - об'єднує багато чого", - сказав муфтій.

Муфтій також запевнив, що у відкритті мечеті не варто шукати політичного підгрунтя.

"По-перше, ми - брати мусульмани, по-друге, і кримськотатарський, і чеченський народи пережили в 1944 році страшну подія - депортацію, і багато іншого", - пояснив він.

Нагадаємо, що у грудні минулого року президент Чечні в інтерв"ю виданню The Telegraph заявив, що Грузія і Україна є хворобою Росії, яку потрібно викоренити - переходити в наступ.

Пізніше Кадиров заявив, що Україні можуть створити загрозу ваххабіти - представники релігійно-політичного руху в ісламі, з яким бореться його влада.

КІА.

Зараз ви читаєте новину «У Криму відкрили мечеть на честь Кадирова (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі