субота, 01 березня 2008 17:34

У Криму відбулося "Свято хліба"

У містах і районах Криму проводиться святкування масляного тижня "Широка масниця".

Як повідомили у прес-службі Ради міністрів АРК, сьогодні в рамках цього фестивалю в Сімферополі під егідою Ради міністрів АРК відбулося "Свято хліба", що супроводжувалося розширеною торгівлею продукцією за цінами виробників, тобто до 20 відсотків дешевше від середньоринкових.

Головним товаром у всьому різноманітті ярмаркової торгівлі був хліб і хлібобулочні вироби. "Десятки сортів і видів борошняних виробів виставили на прилавки великі хлібозаводи, малі підприємства, приватні пекарні, кондитерські цехи супермаркетів. Хліб білий і житній, здобний і дієтичний, зі спеціями і приправами, з насінням, горіхами, родзинками, курагою, зерном, кмином, кунжутом, часником, кропом, луком, а також булки, короваї, пироги, бублики, торти, пряники, тістечка", - йдеться у повідомленні.

На ярмаркових майданчиках проходили виступи колективів художньої самодіяльності, театралізовані казки, конкурси й ігри. Учасники ярмарку змагалися в різних номінаціях: "Найсмачніший хліб", "Найкрасивіший коровай", "Найсмачніша кондитерська випічка", "Пряники, коврижки, печиво", "Бублики, баранки" і багато інших.

Фестиваль "Широка масниця" триватиме в Криму до 9 березня, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Криму відбулося "Свято хліба"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі