середа, 14 травня 2008 18:16

У Криму судитимуть матір, чия відмова від лікування дочки призвела до смерті дитини

У Криму судитимуть жінку за злісне невиконання обов`язків з догляду за дитиною.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Криму, жінка, відмовилась від лікування малолітньої дочки і в результаті дитина померла.

Як сказано в повідомленні прокуратури, жінка і її дитина були направлені на лікування у відділення патології новонароджених Республіканської дитячої клінічної лікарні, проте, але не пройшовши повного курсу лікування, мати з дитиною самовільно залишили лікувальну установу.

Через деякий час дитину направили на лікування в Нижньогірську центральну райлікарню. "Знову, не пройшовши повного курсу лікування, мати зі своєю дитиною залишають лікарню", - повідомили в прокуратурі.

Через декілька місяців під час проходження медогляду лікарі констатували у дівчинки підвищену температуру і рекомендували негайно лягти в Нижньогірську ЦРЛ. "Того ж дня мати пише розписку про відмову від стаціонарного лікування. Через три дні дівчинка вмирає", - відзначили в прокуратурі.

Прокуратурою Нижньогірського району Криму порушено кримінальну справу за ст.166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання обов`язків з догляду за дитиною). Справу направлено до суду, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Криму судитимуть матір, чия відмова від лікування дочки призвела до смерті дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі