пʼятниця, 29 лютого 2008 13:43

У Криму редактора місцевої газети намагалися задушити і підпалити

У Криму сьогодні вночі здійснено напад на редактора і видавця алуштинської газети "Свобода слова" Василя Фоменка.

За його словами, двоє невідомих в масках увірвалися до нього в будинок в пмт Малий Маяк (за цією ж адресою зареєстрована редакція газети). При цьому у нападників, розповів Фоменко, була відкрита каністра бензину в руках.

"Вони однозначно хотіли побити мене, облити бензином і підпалити", – говорить журналіст.

Фоменко спробував вибити каністру з бензином. Зав"язалася бійка, журналіст, за його словами, "кулаком збив маску" з одного з нападників.

"Вони почали душити мене, проте мені вдалося порвати торшер і в темноті звільнитися від захвату", – заявив редактор. За його словами, після цього нападники втекли.

Фоменко стверджує, що він у ході бійки зазнав травм.

"У мене розбита голова, крім того, били по печінці", – сказав редактор газети. Міліцію викликали сусіди Фоменка. На даний час на місці події працюють оперативники і співробітники прокуратури.

Редактор газети "Свобода слова" пов"язує напад зі своєю професійною діяльністю. Так, за його словами, напад, швидше за все, пов"язаний з публікацією про те, що один із гуртожитків в Алушті колишній член організованого злочинного угруповання "Сейлем" викупив разом з людьми і тепер має намір його продати.

У прес-службі міліції Криму підтвердили, що в міліцію надійшло повідомлення про події, і зараз на місці працюють співробітники МВС.

"Вночі нібито, як стверджує редактор, на нього напали двоє невідомих в масках. Він отримав легкі тілесні ушкодження. На місці події працює міліція. Туди виїхала також група з Сімферополя", – повідомили в міліції Криму, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «У Криму редактора місцевої газети намагалися задушити і підпалити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі