пʼятниця, 18 січня 2008 13:23

У Криму почалося знищення зараженої птиці

У Криму почалося знищення зараженої птиці

Фахівці Державного комітету ветеринарної медицини почали знищення птиці у вогнищі виявлення високопатогенного пташиного грипу (птахогосподарство "Лобзенко", сіло Рівне Красногвардійського району Криму).

Про це сказав керівник прес-служби Держкомветмедицини Анатолій Осадчий.

"Карантинні заходи організовані - це тимчасовий ветеринарно-санітарний міліцейський пост, ця місцевість локалізована. Зараз починається робота зі знищення птиці в цьому господарстві й недопущення поширення вірусу в інші райони - це зараз найголовніше", - сказав він.

Сьогодні (18 січня) відбулася робоча нарада в Секретаріаті Президента за участі заступників головного держінспектора ветеринарної медицини Володимира Горжеєва й Олександра Вержиховського із главою Секретаріату Президента Віктором Балогою, міністром охорони здоров"я Василем Князевичем і головним санітарним лікарем Миколою Проданчуком.

Крім цього, у Криму було проведене засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Раді міністрів Криму з метою координації дій установ і організацій з ліквідації спалаху високопатогенного грипу птиці.

Для організації необхідних заходів у Крим виїхав заступник головного держінспектора ветмедицини Володимир Горжеєв.

Міністр аграрної політики Юрій Мельник і головний держінспектор ветеринарної медицини перервали свій діловий візит у Німеччину й повернулися в Україну.

Як повідомлялося раніше, 17 січня вірус високопатогенного грипу птиці (типу А субтипу Н5N1) виявлений у птахівницькому господарстві в селі Рівне Красногвардійського району Криму, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «У Криму почалося знищення зараженої птиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі