пʼятниця, 11 квітня 2008 12:40

У Криму невідомі розгромили надгробки на мусульманському кладовищі

У ніч з 9 на 10 квітня невідомі розгромили надгробки на мусульманському кладовищі в селищі Чистеньке під Сімферополем.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила прес-секретар меджлісу кримсько-татарського народу Лілія Муслімова в п"ятницю.

За її словами, це єдине мусульманське кладовище, що налічує близько 500 поховань, де ховають кримських татар з довколишніх місць компактного проживання кримських татар Фонтани, Чистеньке, Ак-Мечеть і мікрорайон міськлікарні N7.

"За попередніми даними, вандали розгромили близько 40 надгробків, проте їх кількість у міру розслідування постійно збільшується", - відзначила Л.Муслімова.

На огорожі мусульманського кладовища вандали залишили напис червоною фарбою "Татари, геть з Криму", а також зобразили шибеницю і перекреслену тамгу.

У даний час на кладовищі зібралося більше 300 чоловік - місцевих жителів, співробітників правоохоронних органів і СБУ. На місце події також прибули голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко, перший заступник голови Ради міністрів автономії Азіс Абдулаєв, представники меджлісу кримсько-татарського народу і фракції "Рух курултай" Верховної Ради Криму.

Зараз ви читаєте новину «У Криму невідомі розгромили надгробки на мусульманському кладовищі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі