середа, 20 жовтня 2010 16:22

У Кременчуці президента "Ворскли" зняли з виборів мера

У Кременчуці президента "Ворскли" зняли з виборів мера

У вівторок, 19 жовтня, Кременчуцька міська виборча комісія на Полтавщині зняла з реєстрації як кандидата на пост міського голови Олега Бабаєва, народного депутата від БЮТ.

У місті Олега Бабаєва називають головним кандидатом на крісло мера. Він є головою наглядової ради товариства "Кременчукм'ясо" та президентом футбольного клубу "Ворскла".

"11 жовтня до виборчої комісії поскаржився претендент на крісло мера Леонід Куліченко. Вказав, що рекламний ролик Бабаєва на телебаченні оплачений не з виборчого фонду кандидата, а з виборчого фонду партії. Комісія висунула попередження. Оскільки така оплата не є порушенням, ми звернулися до Харківського апеляційного суду, котрий скасував попередження. Але ввечері 19 жовтня члени комісії проголосували за те, щоб не виконувати постанову суду і повторно прийняли скаргу Куліченка", - розповіла член Кременчуцького міського осередку БЮТ Катерина Далецька.

За скасування реєстрації Бабаєва проголосували вісім членів комісії, проти - п'ять, двоє утрималися.

"Це безглузде голосування суперечить закону. Бабаєва зняли з виборів, як потенційну загрозу, щоб не ускладнював деяким життя", - зазначила Катерина Далецька.

Соціологічна компанія "SocioMediaGroup" у вересні провела дослідження електорату в Кременчуці. Олег Бабаєв набрав 29,5%, чинний міський голова Микола Глухов, який три місяці тому вступив до Партії регіонів, - 23,5%.

"Леонід Куліченко - вічний кандидат у мери. Не пам'ятаю виборів, де він не балотувався б. Цього разу іде від Партії зелених. Її міський осередок контролюють "регіонали", - підсумувала Катерина Далецька.

У Кременчуцькій міській виборчій комісії підтвердили скасування реєстрації Олега Бабаєва. Коментувати рішення відмовилися, посилаючись на зайнятість.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Кременчуці президента "Ворскли" зняли з виборів мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі