вівторок, 12 лютого 2008 11:22

У Країні басків сепаратисти підпалили кілька електропідстанцій

Невідомі вранці підпалили трансформаторну підстанцію в селищі Гуеньєс в баскській провінції Біская, в результаті чтого селище позбавлено світла, передало Національне радіо Іспанії (НРІ). "Група невідомих напала на підстанцію компанії Iberdrola і влаштувала на її території пожежу за допомогою старих автомобільних покришок", - йдеться в повідомленні з посиланням на джерело в баскській регіональній поліції Ерчайнча.

У ніч на понеділок в Країні басків також було знищено вогнем декілька електропідстанцій і здійснено напади на банківські установи: спалені банківські офіси, розбиті банкомати. За даними поліції, йдеться про акти вандалізму, що "здійснюються баскськими сепаратистами на знак протесту проти арешту минулого тижня групи відомих баскських політиків, які виступають за відділення Країни басків від Іспанії, а також заборони двох баскських партій".

Поліція заарештувала за розпорядженням Національної судової палати (НСП) професора баскської філології, колишнього депутата Кармело Ланда і ще 12 прихильників баскської незалежності за звинуваченням у приналежності до терористичного угруповання, нагадує радіо. Раніше слідчий НСП Бальтасар Гарсон наклав заборону "за зв"язок із терористами з угруповання ЕТА" на діяльність партії Баскська націоналістична дія і Компартії баскських земель. Група партій і організацій націоналістичного напрямку призвала провести в четвер у Країні басків загальний страйк "на знак протесту проти політичний репресій і порушення прав і свобод басків", повідомляє РИА Новости.
Зараз ви читаєте новину «У Країні басків сепаратисти підпалили кілька електропідстанцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі